Prefabbedrijf

Ma - Vr van 8.30 tot 17.30

Prefab producten in Zaandam, Assendelft of Velserbroek

Je kunt het hele proces van prefabricage in één woord samenvatten: kwaliteit. In de voorbereidingsfase van je prefab kapel, serre, overkapping, kelder of uitbouw heb je geen last van de bouwwerkzaamheden. Al het precisiewerk wordt in werkplaatsen uitgevoerd. En in de bouwfase zelf zul je zien dat alle in de fabriek gemaakte bouwelementen sterk versneld gebouwd en gemonteerd worden bij je huis of bedrijf in Zaandam, Assendelft of Velserbroek. Prefab elementen zijn kwaliteitselementen, want met nauwkeurige machines vervaardigd en buitengewoon goed gecontroleerd.

Voordelen van prefab

Dat leidt tot de volgende voordelen van prefab boven normaal werk op locatie:

 • versnelde bouwtijd in uitvoeringsfase
 • minder aanpassingen ter plekke
 • hogere kwaliteit van de bouwproducten
 • constantere kwaliteit van de bouwproducten
 • goedkoper produceren

Prefab producten van Prefabbedrijf

Toepassingen van prefab

Prefab kent steeds meer toepassingen. Dat komt door de voortschrijdende technologie én door de positieve vraag naar dit soort producten, ook in Zaandam, Assendelft en Velserbroek. Meer mensen ontdekken dat nu juist die combinatie van de kwaliteit van prefab producten met het gemak (weinig bouwproblemen ter plekke) goud waard is. En dat je er dan ook nog eens niet het meeste voor hoeft te betalen, is alleen maar meer meegenomen!

Wat zijn enkele veel voorkomende prefab toepassingen?

 • dakkapellen
 • carports
 • aan-en uitbouwen
 • serres
 • badkamers
 • loodsen
 • overkappingen en daken
 • veranda's en pergola's
 • zwembaden
 • kelders
 • nokverhogingen en dakopbouwen
dakkapel

Dakkapel in Zaandam, Assendelft en Velserbroek

Een prefab dakkapel nemen? Dat is dus driemaal scheepsrecht. Wat voor kapel je ook op je dak wilt, je krijgt er sowieso meer woon- en of werkruimte door. Je zolder krijgt ook meer en een betere lichtinval. En je huis stijgt in waarde. En als je dan ook nog zo weinig mogelijk overlast wilt en een kwaliteitskapel, dan kies je voor een prefab dakkapel.

De meest voorkomende dakkapel heeft een plat dak. Dit soort dakuitbouwen zijn vaak vergunningsvrij te plaatsen. Ook kapellen met schuine daken of met puntdaken worden geregeld prefab besteld. Om enorm veel ruimte te winnen worden er ook wel dubbele dakkapellen geplaatst; ook handig om zo’n lange kapel te delen met de buren, je deelt namelijk dan ook in de plaatsingskosten! Ook wat ingewikkelder dakkapellen zijn prefab te maken, bijvoorbeeld een kapel met een terugwijkend deel voorzien van deuren, om zo een balkon binnen je dak te creëren.

Materialen en opties

Wat het dak op moet, mag niet te zwaar zijn. Gemetselde dakkapellen komen dan ook niet heel veel voor. De keuze gaat vooral tussen hout, kunststof of polyester, soms met zinken afwerking. Kunststof is onderhoudsvrij maar moeilijk te repareren. Het wat duurdere polyester isoleert uitstekend.

Een prefab dakkapel is veel meer dan een vooraf gebouwd ‘huisje’ op je dak. Tegenwoordig kun je al je wensen ook in prefab kwijt. De afwerking van de buitenkant gebeurt al in de fabriek en ook delen van de interieurafwerking kunnen vooraf al gedaan. Extra opties zoals rolluiken zijn zelfs het beste vooraf te monteren. Dat geldt ook voor een lichtkoepel of voor airconditioning.

aanbouw

Aanbouw

Een aanbouw is een van de meest rigoureuze vergrotingen van je huis of bedrijf. Door dat prefab te doen, zit je niet in de bouwrotzooi. Een prefab aanbouw kun je voor heel verschillende doeleinden willen realiseren. Bijvoorbeeld omdat je meer woonruimte nodig hebt. Of een goede werkplek aan huis.

badkamer

Badkamer

Een prefab badkamer is niet zozeer een aanbouw, eerder een inbouw. Het klinkt misschien gek, maar in productiehallen kunnen complete badkamers in elkaar worden gezet om daarna snel jouw oude ter plekke te vervangen. Ook in Zaandam, Assendelft of Velserbroek kun je zo'n fonkelnieuwe badkamer bestellen.

carport

Carport

Dat wat zich ook uitstekend leent om uit te voeren met prefab techniek, is de carport waar je al zo lang over nadenkt. Eenmaal de goede plek gevonden? Dan wordt in de werkplaats je autoafdak vaardig in elkaar gemonteerd en pronkt die in een ommezien op je erf. Pronken ja, want prefab carports zijn vaak een lust voor het oog.

daken

Daken

De bouwtechniek op afstand houdt zich niet alleen met relatief kleine projecten als carports bezig. Ook complete daken kunnen in de fabriek herrijzen om daarna met zwaar materieel naar jouw onderkomen of kantoor in Zaandam, Assendelft of Velserbroek te worden gereden. Voor dakrenovatie of een compleet nieuw dak draaien onze bouwlieden ook hun hand niet om.

erker

Erker

Misschien wel de mooiste uitvinding van de jaren 30 is de erker. Ook in de 21e eeuw kan deze nieuwbouw sieren. Heb je zelf al eens aan zo’n elegante uitbouw gedacht? Een prefab erker wordt elders in elkaar gezet en daarna gewoon tegen je opengebroken kamer of woonkeuken  ‘aangeschoven’ en supersnel en netjes afgewerkt door onze vakmannen.

gevel

Gevel

Niet alleen daken, ook de daken ondersteunende gevels kunnen prefab worden aangeleverd. Of die nu van beton of van hout zijn. In het geval van beton zijn vaak wel stevige kranen nodig om het materiaal naar de goede plek te tillen. Niet echt prefab is metselwerk. Hoewel prefab gevels dan wel weer met steenstrips kunnen worden afgewerkt. Lijkt net echt.

kelder

Kelder

Mooi dat de prefab techniek zoveel voor elkaar weet te krijgen. Maar met kelders komen wel problemen om de hoek kijken. Toch? Nee, dus. Kant-en-klare kelders op de vrachtwagen zetten en bij jou in een gegraven gat neer laten dalen, is heel gewoon. En een prefab kelder kun je goed benutten, bijvoorbeeld als fitnessruimte of sauna!

dakkapel

Lichtstraat

Een erker bevordert de lichtinval. En een lichtstraat doet dat zeker. Als je meer daglicht nodig hebt, denk dan eens aan een van je platte daken. Misschien zit er al een daklichtje in. Vervang die eens door een prefab lichtstraat en je hele ruimte vangt een prachtige zonneschijn in Zaandam, Assendelft of Velserbroek.

loods

Loods

Nog zo’n vooroordeel geldt de loods. Nee, ook hier vind je niet de overlast van bouwlui ter plekke. Een prefab loods is in feite een bouwpakket, secuur uit allerlei onderdelen opgebouwd die in werkplaatsen gecontroleerd worden gecheckt. En die als een driedimensionale puzzel in een wip als je nieuwe atelier, bergruimte of clubhuis je erf uit bruist.

nokverhoging

Nokverhoging

Eenmaal in je prefab loods valt je wellicht de hoogte op. Zo’n hoge ruimte mis je op de zolder van je eigen huis. Een nokverhoging of zelfs een hele dakopbouw kan de oplossing zijn. Zeker als je die prefab laat maken. Je beperkt dan de chaos van een open dak zoveel mogelijk want bijna al het werk gebeurt op afstand, in de timmerfabriek. Ideaal, toch?

daken

Overkapping

Sommige zaken wil je graag tegen weer en wind beschermen. Je haardhout, je auto, jij zelf, terwijl je van een drankje geniet op je terras. Overkappingen beschutten en weren regen. Het gehannes met al die staanders en leggers en doorzichtige platen hoef je niet in je tuin te dulden. Prefab overkappingen zijn bij je snel uitgemeten en worden op afstand vervaardigd. Het betere werk!

carport

Pergola

Een typisch soort overkapping is de pergola. Hier is het ‘dak’ zo natuurlijk mogelijk, vaak een hechte verstrengeling van klimplanten. Je tuinpad wordt er koninklijk van, je terras tover je er mee om tot een zalig decor. De prefab pergola bespaart je veel passen, meten, zagen en inkorten. Dat nauwkeurige werkje wordt zorgvuldig in de fabriek gedaan.

aanbouw

Plat dak

In zo’n fabriek benutten ze het prefabricatieproces ook voor platte daken. Dat steekt nogal nauw, vooral omdat dit soort daken aandacht nodig hebben bij de isolatie. Onder gecontroleerde omstandigheden wordt gewerkt aan lekvrije prefab daken en nieuwe dakbedekkingen. Vraag er maar eens naar via vrijblijvende offertes uit Zaandam, Assendelft of Velserbroek.

erker

Serre

Go West zeiden ze in het Amerika van de pioniers. Go South zou je moeten zeggen als je een serre aan je huis wilt bouwen. Richt die vooral op de zon. Want een serre is min of meer een glazen kamer, sprankelend van het licht. Ga je voor kunststof of voor aluminium? In elk geval kun je het beste voor een prefab serre gaan. Dan weet je zeker dat alles goed sluit en alle vensters wind- en waterdicht zijn.

dakkapel

Sporenkap

In de wonder goed werkende wereld van de prefab lijkt tegenwoordig niets meer onmogelijk. Zelfs enorme sporenkappen worden in werkplaatsen vakkundig voorbereid en vervolgend triangel na triangel op de muren van je nieuwe huis of kantoor gezet. Het voorwerk in de fabriek vertaalt zich in tijdswinst op de bouwlocatie. Voor zo’n enorm prefab dak is dat een hele dikke plus.

nokverhoging

Toegangspoort

Voor toegangspoorten is de techniek van prefab niet alleen een plus maar zelfs een must. Je wilt natuurlijk niet dat de entree naar je huis of bedrijf te lang wordt bemoeilijkt. En een goede toegangspoort bergt nogal wat techniek in zich. Denk aan camera’s, elektrisch sluitwerk en automatisch bewegende hekken. Juist dit soort precisiewerk kan beter in werkplaatsen gebeuren.

daken

Uitbouw

Een goed alternatief voor verhuizen om zo groter te kunnen wonen, is lekker blijven zitten waar je zit, in de gedachte dat ergens in een werkplaats je nieuw bestelde uitbouw wordt vervaardigd. Jij hebt het ontwerp goedgekeurd en hoeft er niet meer naar om te kijken. Een prefab uitbouw bestellen pakt soms veel goedkoper uit dan een verhuizing. Met hetzelfde resultaat, extra ruimte!

carport

Veranda

Als je dan toch bezig bent met zo’n extra ruimte, waarom er dan niet nog een veranda aan vast plakken, ook? Vaak kun je dat via dezelfde prefab leverancier uit Zaandam, Assendelft of Velserbroek regelen. Je raakt inderdaad een stukje van je tuin kwijt, maar hebt er dan wel heel genoeglijk uitzicht op. Een prefab veranda is daarom voor elke woning een aanwinst.

kelder

Zwembad

Als je tuin met gemak een veranda aankan, zou er ook een leuke plek gevonden kunnen worden voor een prefab zwembad. Dat ziet er een stuk professioneler uit dan zo’n opblaasbad. Een kunststof of betonnen bad heeft baat bij prefabricage omdat in de fabriek meteen lichtelementen en waterspuiters mee gemonteerd kunnen worden.

Slechts een offerte verwijderd van jarenlang prefab plezier

Prefab lijkt de toekomst te hebben. Dat komt omdat de technologie zich blijft ontwikkelen. En omdat je in een werkplaats in Zaandam, Assendelft of Velserbroek nu eenmaal sneller kunt werken, grotere machines kunt gebruiken en niet afhankelijk bent van het weer. Al deze zaken werken kostenbesparend en dat zie je dan ook terug in offertes die je aanvraagt. Doen, dus!

Mijn vrouw wilde graag een erker aan onze woning plaatsen. Dat mocht van mij, als het maar niet te duur zou worden. Nou, daarmee zaten we goed bij Prefabbedrijf. Het viel me erg mee wat we voor onze erker kwijtwaren. En hij ziet er nog mooi uit ook.

- Jorn Verschut uit Zevenbergen

Voordat de zomer weer aanbreekt wilden we graag ons terras laten overkappen. In onze tuin hebben we namelijk maar weinig schaduw. Via jullie site ontvingen we mooie offertes. De klus was uiteindelijk binnen twee weken al gedaan, daar waren we erg tevreden mee.

- Yannick Eerden uit Helmond

Wij wilden al een tijdje een kunststof dakkapel laten plaatsen op onze woning. Aangezien we nogal op de kleintjes letten verliep het zoekproces stroef. Via deze site kregen we echter zoveel mooie offertes opgestuurd dat kiezen erg moeilijk maakte. Hulde voor jullie service!

- Joshua Ligtvoet uit Weert