Prefabbedrijf

Ma - Vr van 8.30 tot 17.30

Prefab producten uit Winterswijk, Aalten en Ulft

Als je alle prefab-activiteiten in één woord moest vangen, dan kwam je uit op kwaliteit. Bij de voorbereiding van je prefab kapel, kelder, carport, aanbouw of veranda hoef jij je daarnaast ook al niet te ergeren aan bouwoverlast. En dat terwijl je weet dat in de productiehal je aan- of uitbouw tot in de puntjes wordt klaargestoomd voor eindmontage bij je thuis. De geleverde prefab onderdelen zijn kwaliteitsonderdelen. Ze worden met de grootst mogelijke zorg en precisie gemaakt en gecontroleerd in Winterswijk, Aalten en Ulft.

Waarom prefab en waarvoor?

Een handvol voordelen maakt prefab producten interessanter dan producten die geheel op locatie worden uitgevoerd:

 • in de uitvoeringsfase snellere bouw
 • ter plekke weinig (dure) aanpassingen
 • bouwproducten van hogere kwaliteit
 • bouwproducten genieten constantere kwaliteit
 • productie is goedkoper als prefab product

Prefab producten van Prefabbedrijf

Toepassingen van prefab

Prefab wordt op steeds meer zaken toegepast. Dat heeft zeker te maken met technologische ontwikkelingen en ook omdat de vraag naar prefab producten blijft groeien. Steeds meer mensen krijgen door dat je op deze manier heel weinig bouwoverlast hebt en ook nog eens kwaliteitsproducten naar je huis in Winterswijk, Aalten of Ulft gereden krijgt. En dat prefab beslist geen hogere prijs met zich meebrengt, ook niet verkeerd, toch?

Een kleine keur van producten waar je met prefab voor terecht kan:

 • serres
 • badruimtes
 • uit-, op- en aanbouwen
 • alle soorten dakkapellen
 • auto-overkappingen (carports)
 • loodsen
 • overkappingen en daken
 • pergola's en veranda's
 • zwembassins in alle maten
 • kelders (warm en koud)
 • nokverhogingen en dakopbouwen
dakkapel

Prefab dakkapel plaatsen in Winterswijk, Aalten of Ulft

Je bent niet de eerste die een dakkapel overweegt. En met recht. Want zo’n prefab kapel brengt je drie wel heel aangename zaken. Je vergroot je woon- en of werkruimte er mee. En je giet met een kapel veel natuurlijk daglicht je zolder binnen. Tot slot stijgt de prijs van je huis in Winterswijk, Aalten of Ulft en is het dus een goede investering. Een prefab dakkapel verkort ook de bouwoverlast behoorlijk.

De bekendste dakkapel is voorzien van een plat dak. Dit soort kapellen zijn heel vaak zonder bouwvergunning op je kap te zetten. Ook kapellen met puntdakjes of een schuin naar je dakpannen lopende kap komen vaak voor. En niet zelden worden ook dubbele, soms meterslange dakkapellen omhoog gehesen, echte ruimtewinners. Of je kunt ook zo’n dubbele kapel delen met je buren natuurlijk, daar wordt het bouwproject sowieso goedkoper van. Er is prefab veel mogelijk want ook complexe hoekdakkapellen of kapellen met deuren en balkons rollen van de fabrieksband.

Welk materiaal en welke extra’s?

Alles wat naar boven gaat, mag niet teveel gewicht hebben. Dakkapellen van metselwerk zijn vrij zeldzaam. Veel eerder gebruikt materiaal is kunststof of natuurlijk hout. Soms krijgt een dakkapel ook deels of geheel een zinken jasje. Als je vaak reparaties verwacht, is hout handiger dan kunststof. Zie je op tegen teveel onderhoud, dan kun je beter voor een kunststof prefab kapel gaan.

Een prefab dakkapel krijg je tegenwoordig in alle soorten en maten. De standaard prefab kapel is naar je wensen aan te passen. Afwerking van het exterieur kan in de fabriek tot aan de eindlak toe. Ook de binnenkant van je dakkapel kan (deels) afgewerkt worden in de werkplaats. Voor sommige toevoegingen is fabriekswerk bijna noodzakelijk, zoals het installeren van rolluiken of een lichtkoepel.

aanbouw

Aanbouw

Echte impact en extra ruimte krijg je als je iets tegen je bestaande huis of bedrijf aanbouwt. Met de prefab methode houd je bouwellende buiten de deur. Een prefab aanbouw kun je geheel naar eigen wens laten maken. Het is maar net hoeveel vierkante meter vloeroppervlak je in gedachten hebt. Voor het genoegen van meer leefruimte, of omdat de zaken zó goed gaan dat je meer office space nodig hebt.

badkamer

Badkamer

Je kunt het ook binnenshuis houden en bijvoorbeeld je badkamer verbeteren. Een prefab badkamer is dan echt aan te raden. Geen tegelscherven onder je blote voeten, geen gehak en gebreek in je bestaande muren, al je badkameronderdelen perfect voorgemonteerd, een eindeloze lijst waarom de prefab badkamer een betere optie is dan ter plekke leidingen trekken en vloeren waterdicht proberen te leggen.

carport

Carport

De prefab carport is ook zo’n product dat tot tevredenheid kan stemmen. Kijk op je terrein of je deze vrijstaand wilt of dat je een gevel gaat gebruiken waar je carport tegen aan kan leunen. Bijna al het werk wordt in de fabriek gedaan waarna je auto in een fractie van de tijd goed onderdak komt. Want de eindmontage ter plekke in Winterswijk, Aalten of Ulft is voor onze vakmannen een eitje.

daken

Daken

Een carport is snel voor elkaar. Hoe zit dat met wat grotere prefab bouwprojecten? Gaat dat ook op zo'n soepele manier? Neem nou een volledig dak. Inderdaad, ook een prefab dak is heel goed mogelijk. Alle bouwelementen worden secuur in de productiehal klaar gemaakt en dan is het bij jou thuis of op je bedrijf slechts een kwestie van legoën.

erker

Erker

Een van de fijnste ruimtes thuis is en blijft de erker, dat zonovergoten uiteinde van je woonkamer. Ah, je hebt er geen? Dat hoeft niet lang meer te duren met de huidige prefab mogelijkheden. Zonder al te veel rompslomp kun je zo een erker tegen je huis aan laten schuiven. Verreweg het meeste werk zie je niet eens, dat gebeurt op de werkplaatsen in de fabriek.

gevel

Gevel

Behalve daken kunnen ook die daken tillende gevels al in de fabriek in Winterswijk, Aalten of Ulft worden voorbereid. En dan gaat het om prefab gevels van beton of hout. Echt metselwerk blijft nog wel lokatiewerk. Hoewel… in het geval van prefab beton gevels kun je een afwerkingslaag van steenstrips toepassen. Niet van echt te onderscheiden…

kelder

Kelder

Ook een kelder kun je tegenwoordig prefab bestellen. Een kant-en-klare kelder, geheel op jouw formaat afgestemd, zakt snel in het net gegraven gat, de toegang wordt aangebracht en jij beschikt over een mooie onderaardse ruimte. Bij grote formaten en met de nodige isolatie is die geschikt als oefenruimte, sauna, fitnessplek, mancave, noem maar op…

dakkapel

Lichtstraat

Overweeg ook eens om een prefab lichtstraat in je woning of bedrijfsgebouw te plaatsen. Ook bij andere verdiepingsloze uitbouwen zijn goede mogelijkheden om lichtstraten in de platte daken te zetten. Denk maar eens aan je (woon)keuken, aanbouw of serre. Met een prefab lichtstraat heb je altijd het zonnetje in huis in Winterswijk, Aalten of Ulft.

loods

Loods

Handig, zo’n hoge loods. Lekker veel stapelruimte en mogelijkheden voor een tussenverdieping. Je bent ook in dat geval beter af met prefab. Je terrein wordt niet besmeurd met alle mogelijke bouwmateriaal want de loods wordt element na element netjes vervaardigd in de fabriek. Je krijgt de prefab loods als bouwpakketje. Hij staat dan in no time.

nokverhoging

Nokverhoging

Zo’n hoge prefab loods is ook een mooi voorproefje voor wat je met je eigen lage zolder kunt doen. De prefab oplossing van een nokverhoging of zelfs een hele dakopbouw is wellicht wat rigoureuzer dan een dakkapel, maar je krijgt er wel een stuk meer ruimte door! Omdat je natuurlijk niet tijden lang met een open dak wilt zitten, besteed je je prefab dakophoging het beste uit bij een werkplaats. Klinkt ideaal, nietwaar?

daken

Overkapping

Er is genoeg van waarde dat je graag wilt behouden. Of dat nu om een partij hout gaat voor de houtkachel of om de tijdschriften die je buiten leest. Overkappingen doen het goede werk en houden regen en windvlagen tegen. Als je opziet tegen de bende die je krijgt bij het aanleggen van een overkapping, kies je voor een prefab overkapping. Die komt helemaal af bij je thuis en hangt voor je het weet boven je terras.

carport

Pergola

Een bijzondere vorm van overkapping is de sierlijke pergola. Die kan uitgroeien tot een groene tunnel om je tuinpad heen of je terras vriendelijk maken. Het is wel een heel werkje om al die balken en schoren, ruiters en tuinlatten tot iets moois in elkaar te prutsen. In de fabriek hebben ze millimeternauwkeurige machines. Als ze daar aan de slag gaan met je prefab pergola, heb jij ook geen troep in je tuin.

aanbouw

Plat dak

Het prefabricatieproces werkt ook goed bij platte daken. Dit soort daken zijn doorgaans vrij lastig te isoleren. Door mechanisering en automatisering krijgen onze vakmannen uit Winterswijk, Aalten of Ulft de isolatie gelukkig wel snel en goed op haar plek. Daarnaast kun je van een prefab plat dak ook verwachten dat deze absoluut waterdicht is.

erker

Serre

De zuidzijde van je huis of bedrijf is de ideale plek voor een serre. Deze heerlijk verlichte ruimte kun je prefab bestellen in hout, kunststof of aluminium. Het mooie van een serre is dat deze afsluitbaar is, je creëert met een prefab serre dus in feite een kamer waar je je privé even in kunt terugtrekken. Bovendien hoef je met een prefab exemplaar nooit lang in de troep te zitten.

dakkapel

Sporenkap

Prefabricatie kan ook groot uitpakken. Neem nou de prefab sporenkap. Je kent dat soort daken vast wel van grote boerenschuren. De opgaande sporenbalken blijven in het zicht en zijn bovenin verbonden met hanenbalken. Een prachtig gezicht maar vroeger wel werk dat veel afval met zich mee bracht en veel tijd vergde. Met een prefab sporenkap is al die ellende minimaal geworden.

nokverhoging

Toegangspoort

Voor prefab toegangspoorten geldt hetzelfde. Hier komt echter nog bij dat er elektronica in je entree kan worden verwerkt. Bijvoorbeeld een camerasysteem, een telecomsysteem of een elektrische vergrendeling. Dit zijn allemaal zaken die precisiewerk vergen en waarvoor een bedrijfshal veel geschikter is dan de uiteindelijke plek waar de toegangspoort moet komen.

daken

Uitbouw

Er kan zich een situatie voordoen dat je uit je jasje lijkt te zijn gegroeid. Ga dan niet meteen verhuizen, want voor de prijs van de overdrachtsbelasting, de verhuiswagen, het nieuwe interieur en afwerking zou je zomaar ineens bij je oude huis meer ruimte kunnen kopen. Dat kan door een prefab uitbouw en dat scheelt meteen in de rommel. In een mum van tijd geleverd en geplaatst.

carport

Veranda

Heb je een nieuwe uitbouw laten plaatsen, dan is het fraai om er meteen maar een veranda aan vast te zetten. Het zou zomaar kunnen dat je prefab leverancier uit Winterswijk, Aalten of Ulft dat er in één keer bij kan maken. Dat scheelt weer kosten. En dan heb je wel een fijne plek om van je tuin te genieten. Waarom dus niet kiezen voor een prefab veranda?

kelder

Zwembad

Die tuin is overigens ook een mooie grasmat om deels af te graven. Voor een prefab zwembad. Dat scheelt heel wat gepomp naast je oude opblaasbad. En je zwemwater stijgt meteen in rang: van pierenbad naar volwaardig bad om baantjes te trekken. De extra opties bij een prefab zwembad zijn intrigerend. In de fabriek kan een professioneel lichtplan worden aangebracht en sterke jet streams.

Offertes, prefabulous voor je eerstvolgende bouwproject

Kijk eens rond in de omgeving van Winterswijk, Aalten en Ulft. Er staat al meer prefab aan bouwprojecten dan je had gedacht. Prefab heeft de toekomst omdat ze kwaliteit combineert met snelheid; gewoon geringere kosten, dus. Maar neem dat niet zomaar aan, vraag liever offertes aan en kijk voor jezelf wat er allemaal mogelijk is binnen jouw budget.

Wij wilden al een tijdje een kunststof dakkapel laten plaatsen op onze woning. Aangezien we nogal op de kleintjes letten verliep het zoekproces stroef. Via deze site kregen we echter zoveel mooie offertes opgestuurd dat kiezen erg moeilijk maakte. Hulde voor jullie service!

- Jochem Zwart uit Poortugaal

Voordat de zomer weer aanbreekt wilden we graag ons terras laten overkappen. In onze tuin hebben we namelijk maar weinig schaduw. Via jullie site ontvingen we mooie offertes. De klus was uiteindelijk binnen twee weken al gedaan, daar waren we erg tevreden mee.

- Hidde Kirpenstein uit Zeewolde

Ideaal zo'n prefab carport! Van het bouwproces merk je helemaal niets en eenmaal geleverd is hij ook zo geplaatst. En de kwaliteit is ook prima in orde. Nu eindelijk verlost van het krabben in de winter! Erg tevreden dus.

- Tibbe Dirksen uit Dieren