Prefabbedrijf

Ma - Vr van 8.30 tot 17.30

Prefab zwembad, wel de lusten, niet de lasten

Je bent voorbij de plastic tobbe en het opblaaszwembad. Dat was leuk vroeger, maar nu denk je er bijvoorbeeld over om een echt zwembad in je tuin te plaatsen. Dan is een prefab zwembad eigenlijk de ideale keuze.

Een prefab zwembad kun je bestellen als een stalen bad, een polyester bad of een betonbad. Bij een bouwkundig zwembad is het uitgangspunt de prefab betonwanden. Deze worden in de fabriek al gestort. Eventuele uitsparingen zoals voor lichtelementen of jetstreams worden direct meegenomen. Onder de best mogelijke productieomstandigheden wordt in de productiehal zo je piscine element na element vervaardigd.

Prefab in de plus

Het prefab zwembad heeft nogal wat pluspunten in vergelijking met een conventionele badgelegenheid. Een korte opsomming:

  • snel te bouwen
  • tuin wordt veel minder beschadigd
  • zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding
  • precisiewerk bij installatie van accessoires
  • strakke lamellenafdekking

Uitvoeringen die bij tuin en huis passen

Het ene prefab zwembad is het andere niet. Sommigen hebben er de ruimte voor en kiezen voor een prefab zwembad dat binnen geplaatst wordt. Anderen zweren bij een overloopzwembad. Je prefab zwembad kun je ook laten overkappen. Een prefab zwembad kun je in allerlei vormen ontwerpen. Bij sommige huizen wordt een klassiek vormgegeven waterbassin met halfrond uiteinde een echt juweeltje. Een moderne villa kan worden verrijkt met een strak bad met daaromheen chique tegelwerk.

prefab zwembad

Staal, beton of polyester

Polyfaser zwembaden zijn gemaakt van polyester dat met glasvezel is versterkt. Zo krijg je enorm sterke wanden. Door coating kan het water niet in dit materiaal doordringen. Stalen baden bestaan uit een vuurverzinkte, diverse keren gelakte staalwand, aangevuld met kunststof profielen. Een prefab zwembad van beton bestaat uit vooraf gestorte betonelementen die ter plekke tot één geheel worden ‘gesmeed’.
Van groot belang is wel dat je je zwemwater goed af kunt dekken. Een veel gebruikte, gemakkelijke manier is afdekken met lamellen.

  • groot gebruiksgemak
  • energiezuinig
  • gaan lang mee
  • veilig
  • er waait geen troep in het bad

Door lamellen te gebruiken verdampt het water ook niet meer. Er zijn zelfs lamellen die de zonnekracht omzetten in energie. Zo gaat de bijverwarming van je bassin qua kosten naar beneden!

Golfslag in de prijzen

Wat mag je droombad gaan kosten? Bij een prefab zwembad is dat afhankelijk van de grootte, de complexiteit van de te maken betonbak en de accessoires die je erin wilt. Denk aan ledverlichting, golfslagtechniek of solarlamellen. Het mag duidelijk zijn dat een polyester variant goedkoper is dan een bouwkundig exemplaar van beton. Bij de eerste zit je vaak wel vast aan bepaalde groottes, bijvoorbeeld acht meter bij een kleine vier meter. En bij een stalen bad, vaak in ovale of ronde uitvoering, verklein je nog iets meer de ruimte voor je vlinderslag of baantje trekken.
Prijsindicaties:

  • stalen bad: 750 – 2000 euro
  • polyfaser bad: 10.000 - 25.000 euro
  • beton bad: 10.000 - 40.000 euro

Je prefab zwembad moet wel bij je passen. Sommigen zweren bij een prefab zwembad van polyester omdat dat aangenaam aanvoelt voor je handen en voeten. Anderen willen echt een zwembad, groot genoeg om baantjes te trekken en dan is een prefab zwembad van beton dé oplossing. Vooraf offertes vergelijken is wel handig, zo krijg je uiteindelijk een zo groot mogelijk zwemwater voor een zo klein mogelijke prijs.

Prefab producten van Prefabbedrijf