Prefabbedrijf
Prefab uitbouw: antwoord op meer ruimte
Wat als het probleem zich opdringt van te weinig ruimte in huis of kantoor? De eerste gang is vaak naar de makelaar en je oriënteren op een iets groter onderkomen. Met alle troubles van verkoop van eigen onroerend goed daarbij genomen… Vaak heb je net een kamer te weinig. Een interessante oplossing is dan blijven waar je woont of werkt. En kijken of een prefab uitbouw niet dé oplossing kan zijn. Minder zorgen, minder gedoe met je bestaande inventaris of meubilair en net zoveel extra ruimte!
Alle zorgen binnen de fabriek houden
Een prefab uitbouw is niets minder dan een vergroting van je werkplek, je woon- of werkkamer, van je keuken, kinderspeelkamer, dus eigenlijk ruimtewinst die je comfort vergroot. Dat betekent dat je niet thuis tijden in de rotzooi verkeert, de bouwvakkersradio’s niet wekenlang schallen en de problemen ter plekke je niet om de oren vliegen. Prefab is onder sterk gecontroleerde omstandigheden in werkplaatsen je hele extra ruimte perfect in elkaar zetten waarna deze in slechts een paar dagen naadloos aan je huis of bedrijf vast zit! En dat is dus inclusief afwerking en installatiewerk.
Prijsbewust en comfort verhogend tegelijk
Je extra ruimte elders opbouwen om eenmaal klaar, in een mum van tijd als uitbouw aan je huis ‘te plakken’, dat klinkt niet verkeerd. Een prefab uitbouw heeft nog een paar voordelen te bieden:
|
|
Van supergrote inloopkast tot knus kantoor
Een prefab uitbouw hoeft niet alleen te dienen tot verlenging van je woonkamer. Zo’n prefab uitbouw kan ook een volwaardige en afsluitbare serre worden… je eigen tuinkamer, dus. Andere functies die een prefab vergroting kan hebben:
- vergaderzaal
- wachtruimte
- entreehal
- rookruimte
- winkelruimte
- werkkamer
- atelier
Een mix van bouwmaterialen
De gebruikte materialen voor deze constructie zijn afhankelijk van waar de extra ruimte geplaatst wordt (moet idealiter passen bij de rest van het gebouw) en van eigen wensen. Vaak wordt gekozen voor een uitwendige bedekking met steen(strips) of voor houten rabatdelen. Over (bijna de) gehele breedte van de prefab uitbouw komt constructie- en kozijnwerk van metaal, kunststof of hout; de kozijnen zijn dan voorzien van een glassoort naar keuze, vaak isolerend glas.
Je eigen uitbouw calculeren
Voor een goede prijsindicatie neem je eerst de maat van je prefab uitbouw en kies je daarna voor hout of steen. Vervolgens vraag je je af of je tuindeuren wilt, een schuifpui of een vouwwand. Moet je prefab uitbouw ook een dakraam en zoja, welk type? Tot slot: wil je wel of geen dakoverstek? Een eenvoudige, houten prefab uitbouw met tuindeuren van 10 m2 heeft dan een richtprijs van 23.000 euro. Valt je keuze op een meervoudig open te schuiven pui en een mooie lichtstraat in je prefab uitbouw, dan stijgt de prijs natuurlijk.
Voor de prijs van een caravan…
Aanbieders van een prefab uitbouw kunnen door slimme inkoop en goede planning interessante prijscalculaties aanbieden. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is offertes aanvragen. Echt de moeite waard…