Prefabbedrijf

Ma - Vr van 8.30 tot 17.30

Prefab toegangspoorten, een perfecte eye opener

In naam van Oranje, doe open de… Inderdaad, toegangspoorten sluiten af en laten toe. Voor ondernemers en particulieren zijn dit soort entrees daarnaast ook het eerste visitekaartje. Naast de toegangsfunctie is er namelijk ook vaak sprake van een esthetische en een imagofunctie. Als je erover denkt om een toegangspoort aan te schaffen, kies dan voor prefab toegangspoorten. Minder rotzooi en bestendiger kwaliteit.

Prefabricage

Prefab toegangspoorten worden bijna altijd geheel vervaardigd in een werkplaats. Daar zijn de omstandigheden ideaal om bouw- en techniekelementen op elkaar af te stemmen. Prefab komt dan ook van ‘prefabricage’. Een voorbeeld: in een bedrijfshal kunnen je prefab toegangspoorten tot in detail in elkaar worden gezet. Het gaat dan ook om bijvoorbeeld gemetselde kolommen, elektronisch werk, datakabels, brievenbus, aandrijvingen, camerasystemen, smeedwerk. Klanten en personeel van je bedrijf hebben van al dat werk geen overlast want het gebeurt niet bij je entree!

Minder gedoe en meer waar voor je geld

Als je kiest voor prefab toegangspoorten kun je het volgende verwachten:

  • lagere kosten dan bij conventioneel bouwen
  • extreme beperking van overlast op je werk- of woonplek
  • zeer solide
  • korte levertijden
  • snelle eindmontage
  • kwaliteitsmaterialen
  • rekening gehouden met specifieke wensen
prefab toegangspoort

Drie manieren om het terrein op te komen

Prefab toegangspoorten vallen grofweg uiteen in drie soorten:

  • looppoorten
  • draaipoorten
  • schuifpoorten

Prefab toegangspoorten, uitgewerkt tot looppoorten, behoren tot de kleinste poorten. Zij verschaffen met een gemiddelde breedte van één meter slechts toegang tot voetgangers of fietsers. Dit model prefab toegangspoorten is vaak voorzien en klap- of draaideur. De sloten zijn eenvoudig. Bij de wat grotere draaipoort kunnen één of twee deuren zijn gemonteerd. Ze worden ook wel inrijpoorten genoemd; dit omdat ze geschikt zijn voor in- en uitrijdende auto’s. Schuifpoorten, de derde soort, zijn zwaar uitgevoerd en verschaffen in- en uitrijruimte van minimaal drie meter. Elektrische bediening is hier een pre want je wilt zelf niet steeds met de zware schuifsegmenten aan de ‘rol’.

Kloek hout of solide staal?

De meest gebruikte materialen bij prefab toegangspoorten zijn hout en metaal, soms een combinatie daarvan. Veel prefab looppoorten zijn van geïmpregneerd hout vervaardigd zodat ze zo vijftien jaar mee kunnen. De grotere draai- en schuifpoorten zijn van hard hout omdat ze steviger dienen te zijn vanwege de zware rol- en schuifelementen. Op bedrijventerreinen maar ook bij je privéterrein zijn metalen poorten heel gewild, juist vanwege de sierelementen van bijvoorbeeld smeedijzer. Dat ijzer kan je in alle vormen smeden, in zwierige jugendstillijnen bijvoorbeeld.

Breder is duurder

Interessant is dat je voor looppoorten van hout minder kosten kwijt hoeft te zijn dan van metaal. En dat je voor grotere prefab draai- of schuifpoorten juist veel geld uitspaart als je voor verzinkt metaal kiest en niet voor hout. Dat heeft te maken met de hoge prijzen van tropisch hardhout. Reken voor eenvoudige entrees (looppoorten) zo’n 200 euro tot 600 euro, inclusief montage. Voor een royale schuifpoort tel je tussen de 1000 euro en 5000 euro neer, ook inclusief montage. Je kunt vooral besparen (of kosten maken) op mee geïnstalleerde elektronica zoals veiligheidssystemen (camerabewaking) of elektrische sloten.

Van plan om een prefab toegangspoort aan te schaffen? Beslis niet te snel maar check via vrijblijvende offertes welke aanbieder in staat is om de hoogste korting te geven voor gelijkwaardige toegangspoorten.

Prefab producten van Prefabbedrijf