Prefabbedrijf

Ma - Vr van 8.30 tot 17.30

Prefab serre, een serene ‘zonnebank’

Als er één het zonnetje in huis mag worden genoemd, dan is het wel de serre. Zodra de zon zich sterk maakt, breekt die figuurlijk door het vele glas van een serre heen en is het buitengewoon lekker vertoeven in deze aan- of uitbouw van je huis. Helaas heeft niet elk huis zo’n mooi plekje. Zie je tegen de bouwdrukte op als je een eigen serre overweegt? Ga dan voor een prefab aanbouw – niet de ellende van stof en drukte, wel vliegensvlug je eigen wintertuin in huis!

Bijna al het werk wordt buiten de deur gedaan

Een prefab serre is supersnel geplaatst. Meestal binnen een dag. Die snelheid dankt de prefab serre aan het productieproces vooraf, in een daarvoor uitstekend ingerichte werkplaats. In de fabriek wordt verreweg het meeste werk gedaan, met goed controleerbare acties, nauwkeurigheid en natuurlijk… zonder last te hebben van weersomstandigheden, dus zonder bouwstops. En eenmaal aan huis gebracht, is je serre in een wip wind- en waterdicht.

Maatwerk bij alle maten

Ligging van je nieuwe prefab serre is natuurlijk belangrijk. Een prefab uitbouw bouw je het liefst naar het zuiden je huis uit. Zo kan de zon zich het beste voor je plekje inzetten. Prefab serres kunnen als kleine ruimte worden besteld maar ook een riante glazen veranda behoort tot de mogelijkheden. Met een prefab serre van rond de 30 m2 krijg je er gewoon een woonkamer bij! Door het vele glas kan dat een heerlijk relaxte loungeruimte worden. Bouw je een waranda tegen je bedrijf, dan kan die als paradijselijke kantine dienen. De gemiddelde glazen uitbouw is ongeveer 16 m2, royaal genoeg als grote eetplek.

prefab serre

Aanbouw met ambiance

Je hebt goed glas nodig voor je extra glazen kamer. Normaal steekt er altijd dubbel glas in maar je kunt overwegen je aanbouw met HR+ of HR++ glas uit te laten voeren. De uitstraling van je prefab serre wordt vaak door het geraamte bepaald waarin het glas is gezet.

Kies je voor kunststof dan heb je heel weinig onderhoud. Bovendien is de prijs van een kunststof prefab serre aangenaam. Ga je voor hout, dan verhoog je de sfeer van je waranda maar je moet dan wel op gezette tijden met de kwast er bij langs gaan. Aluminium is de derde optie, net als hout sterk en roestvrij. Je glazen uitbouw kan dan toe met dunne profielen en heeft een moderne uitstraling. Minpuntje is wel dat de isolatiewaarde lager is dan die van een houten frame.

Naar een totaalpakket

Een standaard prefab serre beweegt zich qua prijs tussen 8000 euro (voor 10 m2) tot 26.000 euro (voor 30-35 m2). Bij kunststof zakt de prijs iets, bij aluminium stijgt de prijs snel. Gemiddeld gaat een prefab glazen veranda in Nederland naar een nieuwe eigenaar voor rond de 13.000 euro. Je kiest voor tal van opties om tegen meerprijs je prefab serre zoveel mogelijk op jouw wensen aan te laten sluiten. Bijvoorbeeld:

  • zonwering
  • betegeling
  • air conditioning
  • laminaat leggen
  • cv aanbrengen
  • schilderwerk
  • lichtstraat
  • schuifpui

Juist bij het kiezen voor een serre zijn offertes vooraf belangrijk. Zo kun je goed inschatten welke prijs je wensenlijstje oplevert en waar je kunt schrappen of soms zelfs toevoegen!

Prefab producten van Prefabbedrijf