Prefabbedrijf

Ma - Vr van 8.30 tot 17.30

Prefab pergola als juweel in je tuin

Romantisch of gewoon beschuttend, sierlijk of feitelijk praktisch zonwerend, je kunt zeggen wat je wilt maar een pergola maakt je tuin of bedrijfserf nu net even helemaal af. Met een puur natuur touch want rijkelijk begroeid met klimmende planten.

Architectuur voor tuinpad of terras

Vooral als je kiest voor een pergola van aluminium, is prefabricage interessant. Een prefab pergola van dit materiaal wordt het best in een speciaal daarvoor ingerichte werkplaats gemaakt. Je hebt dus minder rommel en gedoe in je eigen tuin. Op het moment dat je prefab baldakijn klaar en af is en arriveert, staat deze in een mum van tijd te pronken in je tuin. Of het nu om een terraspergola gaat of om een tuinpad dat gedekt wordt met een booggang.

Goed onderdak

De belangrijkste keuze is of je prefab pergola vrijstaand moet worden geplaatst of tegen een muur aankomt. Het mag duidelijk zijn dat een vrijstaande variant duurder is omdat er meer staanders bij aan te pas moeten komen. Het ‘dak’ van je prefab pergola bepaalt verder het aanzicht. Je kunt het open houden of laten begroeien met klimplanten. Maar je draaghemel kun je ook afdekken met textiel en zelfs met glas. De laatste twee opties hebben als voordeel dat alles dat je binnen je pergola neerzet, niet nat wordt als het gaat regenen. Een pergola met doek kun je goed vergelijken met een zonnescherm. Het mooie van een exemplaar met doek is dat je een veel groter oppervlak kunt afschermen dan met een zonnescherm. Een prefab pergola is zeker aan te raden als je het PVC-doek opvouwbaar wilt. Juist in een werkplaats kunnen ze de aluminium geleiders goed monteren.

prefab pergola

Beter zitten in je tuin

Een pergola is zonder twijfel een aanwinst voor je tuin. Maar wat zijn nu precies de voordelen van een prefab pergola?

  • elders te pas gemaakt
  • goede prijs/kwaliteitsverhouding
  • zonwering
  • vergunning niet nodig (tot 30 m2)
  • creëert een natuurversterkend gevoel (zeker met groene klimplantbekleding)
  • bijna overal gemakkelijk te plaatsen
  • sfeervolle toevoeging aan je tuin

Over ruiters en schoren

Waar wordt een prefab pergola nu eigenlijk uit opgebouwd? Allereerst uit staanders, opgaande palen waaraan de constructie is bevestigd; dan liggers, de dwarsbalken die de staanders onderling verbinden. Vervolgens schoren, bedoeld om de constructie te verstevigen (stijf te maken).En tot slot ruiters die als korte balken haaks op de liggers liggen.

Kunststof, hout of aluminium?

Een prefab pergola wordt qua kosten vooral bepaald door het gebruikte materiaal. Een prefab pergola van polycarbonaat is de meest goedkope variant, eentje van aluminium de duurste. Een houten exemplaar schommelt qua prijs tussen die beide varianten. Een eenvoudig baldakijn krijg je overeind voor rond de 500 euro, een echt dure van aluminium gaat soms richting 4500 euro. Bij vergelijking van diverse offertes worden de prijzen van je prefab pergola pas echt duidelijk. Kijk even naar de plaatsingskosten ook, vaak 50 euro per m2. Ben je handig, dan kun je hier dus op besparen. Dat geldt dan wel voor pergola’s van hout natuurlijk, als je ze in een aluminium variant wilt, heb je speciaal gereedschap nodig om ze ter plekke in elkaar te zetten.

Prefab producten van Prefabbedrijf