Prefabbedrijf

Ma - Vr van 8.30 tot 17.30

Prefab nokverhoging of dakopbouw – zo gepiept!

Stoor jij je ook zo aan je zolder? Het huis zelf is prima en hoewel je best een grote zolder hebt, kun je er eigenlijk alleen stapels bananendozen en vlooienmarktspulletjes kwijt. Je zou voor meer licht tuimelramen kunnen plaatsen maar met de loopruimte blijft het behelpen. Al eens aan een prefab nokverhoging of een prefab dakopbouw gedacht? Dat klinkt heavy maar gaat veel gemakkelijker dan gedacht…

Boven naar ruimte zoeken

Een nokverhoging of dakopbouw betekent eigenlijk niet meer dan dat het hoogste punt van je huis nog meer opwaarts gaat. Het is een bepaald type uitbouw dat behoorlijk arbeidsintensief is. Bij een prefab nokverhoging wordt heel veel van dat ingewikkelde werk al in een werkplaats gedaan. Daarna wordt de nokverhoging met een grote kraan eenvoudig op uw opengebroken dak getild.

Van krap bemeten zolder naar zonovergoten leefruimte

Een prefab nokverhoging of dakopbouw is een prima alternatief voor een flinke dakkapel. Toegegeven, je betaalt er wel iets meer voor maar tovert tegelijk een ietwat benauwende zolder om in een echte kamer met heerlijke lichtinval.
Een prefab dakopbouw kan (bijna) je hele zolder tot een volwaardige woon- of werkverdieping maken. De kosten zijn hoger dan bij een nokverhoging maar op geen enkele andere wijze win je meer ruimte. Juist hier is een prefab dakopbouw perfect. Bijna al het werk gebeurt dan buiten de deur!

prefab nokverhoging

Voorkeur voor lichte materialen

De volgende mix van bouwmaterialen wordt benut bij het vergroten van je dakkap met verhoging van nok of dakopbouw:

  • hout
  • steen
  • kunststof
  • glas

Welke materialenmix je voorkeur ook heeft, via prefabricatie is er veel mee te doen. Een prefab nokverhoging of dakopbouw zal karig steen gaan toepassen omdat anders het gewicht van je uitbouw te zwaar wordt voor je bestaande kap. Hout en vooral kunststof zijn wat dat betreft veel betere materialen als je skyhigh wilt laten bouwen.

Eén of twee dakdelen aanpakken?

Een prefab nokverhoging kan twee vormen aannemen. Bij een enkelzijdige prefab nokverhoging verleg je de nok in de richting van één dakvlak. Eenvoudig gezegd creëer je ruimte aan één kant van je dak. Hoe verder je de nok scheef naar boven verlegt, des te meer woon- of werkruimte er ontstaat.
Bij de dubbelzijdige variant krijg je aan beide zijden van het dak meer ruimte. Simpel gezegd: je snijdt een deel uit je hele dak en brengt dat een stuk omhoog. Dit type nokverhoging wordt in de volksmond dakopbouw genoemd.

Flinke besparingen mogelijk

Het is moeilijk om een prefab nokverhoging of een prefab dakopbouw in een gemiddelde prijs om te zetten. Omdat je je dakconstructie flink wijzigt, ben je sowieso wel meer geld kwijt dan bij dakkapellen. Houd als natte vingerwerk voor een prefab nokverhoging van circa 6 meter breed 9.500 euro aan en voor een prefab dakopbouw van dezelfde breedte 16.000 euro.

Omdat een prefab nokverhoging of een prefab dakopbouw duurder gaat uitvallen dan het plaatsen van een dakkapel, is er ook een grotere marge binnen de prijsstelling. Concreet betekent dit dat je door goed offertes te vergelijken, je snel flink bespaart. Dat kan oplopen tot besparingen van een paar duizend euro! Offertes aanvragen is dan ook verstandig shoppen!

Prefab producten van Prefabbedrijf