Prefabbedrijf
Prefab loods, altijd ‘groots’
Bij een prefab loods wordt vaak aan een enorm groot, vrij vensterloos gebouw op een industrieterrein gedacht. De prefab loods is echter niet exclusief bedoeld voor de grote zakenjongens. Ook als particulier bestel je eenvoudig een variant die je vervolgens zelf snel in elkaar zet, zodat je er een praktische schuur of garage bij krijgt.
De bouwzorgen uitbesteden
Een prefab loods kun je natuurlijk ook helemaal laten uitbesteden. Het prefabricage-deel gebeurt in de fabriek. Onder uitmuntende omstandigheden krijgt je prefab loods daar vorm en wordt hij zo onderhoudsvrij mogelijk voorbereid. De leverancier kan je trouwens ook alle papierwerk en de zorgen die daarbij horen, uit handen nemen. Denk aan ontwerp van je prefab loods of de noodzakelijke bouwvergunning/omgevingsvergunning.
Van eerste potnagel tot laatste bout
Er zijn voldoende voordelen als je voor een prefab loods kiest. Veel beproefde ontwerpen liggen al kant-en-klaar voor je gereed. De vormgeving en stijl is dan al afgestemd op de functie die je je prefab loods wilt geven. Zo’n schuur als tuinhuis werkt weer anders dan een bijgebouw als kunstenaarsatelier… De materialen kun je, eenmaal thuis aangeleverd, snel zelf monteren en dat scheelt in de kosten. Omdat bovendien alle bouwelementen in de fabriek al exact op elkaar zijn afgestemd, kan er tijdens de eindmontage feitelijk niets meer mis gaan.
Veel meer dan een grote garage
Het klinkt wat ‘hokkerig’, een loods… Maar vergis je niet in de oneindige mogelijkheden die deze ruimte biedt. Het is lang niet altijd een saaie ruimte voor tractoren of karren! Enkele veel benutte functies die een prefab loods kan hebben:
- atelier
- boothuis
- vergaderzaal
- clubhuis
- verenigingsgebouw
- oefenruimte
Welk materiaal?
Bij het materiaalgebruik om een prefab loods op te zetten, zijn drie zaken te onderscheiden. Je kiest eerst welk type constructie je voorkeur heeft. Bij Prefabbedrijf bestaat de keuze uit beton gecombineerd met hout, beton gecombineerd met staal en volledig staal.
Daarna maak je je keuze uit het wandmateriaal dat de constructie gaat omhullen. Je kunt onder meer kiezen uit een enkelvoudige betonwand of een enkelvoudige betonwand plus houtbekleding aan de buitenzijde. Ook dubbele betonwanden en stalen (sandwich) paneelwerk behoren tot de mogelijkheden.
Tot slot bepaal je het materiaal voor het dak van je prefab loods:
- dakpannen
- dakpanplaten van metaal
- dakpanelen (sandwich)
- golfplaten
Overigens kun je deze ruimte ook laten voorzien van een prefab vloer, vaak gemaakt van betonelementen.
Besparen met bouwpakketten
Een overdekte prefab loods van honderden vierkante meters is voorzien van een veel grotere prijssticker dan een bestelde variant die je in je tuin zelf even omhoog monteert. Wie zelf af monteert kan zomaar tot een derde besparen op de uiteindelijke prijs. Een stalen bergplaats van 80 m2 schommelt dan rond de 32.000 euro. Maar afhankelijk van je wensen en het gebruikte materiaal kan die prijs stijgen of dalen. Offertes helpen om te kijken of je budget ruimte biedt voor zelfs een mooiere prefab loods dan je je nu in kunt denken!