Prefabbedrijf

Ma - Vr van 8.30 tot 17.30

Lichtstraat, snelweg voor de zon

Licht doet je goed. Onderzoek heeft duidelijk gemaakt dat door blootstelling aan licht je concentratie toeneemt en je je lekkerder gaat voelen. Laat dus voldoende daglicht je huis binnen en vooral een plat dak biedt mogelijkheden. Met een prefab lichtstraat in je dak laat je het daglicht ruimschoots je ruimte binnen vloeien.

Onder de beste omstandigheden gemaakt

Een prefab lichtstraat wordt gemaakt in een werkplaats van een bedrijf dat gespecialiseerd is in daklichten en lichtstraten. Na meetwerk bij je huis of bedrijf wordt in zo’n werkplaats je lichtplan tot op de millimeter nauwkeurig vervaardigd. Het formaat past dan perfect in je platte dak en valt altijd mooi tussen balklagen. Ook je wensen omtrent vormgeving worden meegenomen. Zo krijgt je prefab lichtstraat net dat cachet dat bij je huis past. Wil je zelf geen enkel werk meer hebben van je lichtstraat? Een prefab lichtstraat kan al in de werkplaats netjes worden afgelakt in een RAL kleur naar keuze.

Zien wat je snijdt en eet

Het binnenhalen van veel daglicht via een prefab lichtstraat is vooral interessant bij keukens en andere uit- of aanbouwen. Deze veelal verdiepingsloze uitbouwen hebben namelijk vaak een vlak dak; vooral de keuken heeft baat bij van boven komend daglicht. Maar ook een serre ziet er na het aanbrengen van een prefab lichtstraat een stuk vriendelijker uit. De gemiddelde prefab lichtstraat is onderhoudsarm en wordt snel en probleemloos gemonteerd. En is daarnaast berekend op een goede afwatering.

prefab lichtstraat

Glasramen

Bij materiaal voor een prefab lichtstraat moet je denken aan hout, aluminium en staal. Een van de belangrijkste materialen is natuurlijk het glas. Het daglicht doorgeven is vaak een belangrijke factor maar teveel zon kan hinderlijk zijn. De juiste keuze van glas is dan ook afhankelijk van de plek waar je de prefab lichtstraat wilt hebben. Belangrijk is kiezen voor veiligheidsglas. Maar welk veiligheidsglas is er zoal mogelijk?

 • HR++
 • HR++ zonwerend
 • HR++ satinovo maté
 • HR++ zelfreinigend
 • HR++ inbraakwerend

Laat je bij het glas ook adviseren over contactgeluid. Dat is een mooi woord voor de mate waarop regen en hagel tegen het glas aan ‘timmert’. Idealiter zou je minder dan vijftig decibel moeten halen bij een heftige regenbui.

Veel fraaier dan het oude daklicht

De ene prefab lichtstraat is de andere niet. Er zijn diverse modellen verkrijgbaar:

 • vrijstaand zadeldak
 • vrijstaande lessenaar
 • gevelgebonden lessenaar
 • piramidedak
 • schilddak
 • gebogen dak

(Ver)lichte kosten

Het mag duidelijk zijn dat een prefab lichtstraat van twee kleine raampjes veel minder kost dan een vrijstaand lessenaarsdak van vijf meter… Opties zoals antivuilcoating, melkglas, zonnescreen, ventilatieroosters en uitzetramen zijn heel vaak tegen meerprijs prefab te monteren. Reken voor een prefab lichtstraat inclusief montage met een oppervlak van zo’n 1,5 m2 op een bedrag van rond de 2000 euro.

Ook als je je oude kunststof lichtkoepel wilt vervangen, is het monteren van een prefab lichtstraat een goed idee. Je ruimte krijgt veel meer standing en de lichtval wordt veel royaler. En al eens gedacht aan twee parallel lopende lichtstraten in je woonkeuken? Wondermooi…

Prefab producten van Prefabbedrijf