Prefabbedrijf
Prefab erker: ruimtewerker
Een van de beste manieren om je woon- of werkruimte iets meer ‘adem’ te geven, is er een erker aan vastzetten. Een erker is geen serre, die laatste kun je namelijk met een glazen wand afsluiten van de aanpalende ruimte. Met een erker geef je dus letterlijk je leefruimte meer lucht. Het typische van een erker is dat deze buiten je gevel uitsteekt; er zijn voorbeelden genoeg die laten zien dat je huis of bedrijf daardoor ook nog eens beter oogt. In de jaren ‘30 waren dit soort uitbouwen vrij gewoon bij huizen. Woningen uit die tijd laten snel zien hoe mooi deze uitbouwen kunnen zijn.
Snel gereed
Normaal gesproken komt er nogal wat kijken bij het plaatsen van een erker. Je krijgt een tijdlang een tochtig gat in kantoor of kamer want er wordt een stuk van je buitenmuur gesloopt. Langzaam komt het staketsel van kozijnen omhoog en stukje bij beetje vordert de uitbouw. Je bent een hele tijd verder als je kunt genieten van je erker en ondertussen zit je met kou, tocht, werklui en bouwlawaai. Dat kun je voor bijna honderd procent voorkomen door te kiezen voor een prefab erker. Want die wordt bijna helemaal in de werkplaats gemaakt.
Steen, hout, glas…
Ook bij een prefab erker kun je je eisen- en wensenlijstje vooraf bespreken. Wil je dubbel glas of extra isolerend glas? Of sfeervol glas-in-lood? Moet het dak hellend of juist vlak? Welke fundering wordt voor je prefab uitbouw geadviseerd? Er zijn grondsoorten die een zwaardere fundering vereisen dan normaal. Anders ontstaat er in de loop van de tijd het probleem van verzakking.
Waarom een prefab erker aanschaffen?
Met een prefab erker haal je nogal wat voordelen je huis ‘binnen’:
- meer woon- of werkruimte;
- meer lichtinval in je ruimte;
- esthetisch aanzien;
- meerwaarde van je huis of bedrijf;
- supersnelle plaatsing (weinig tot geen overlast);
- prefab is goedkoper dan normale bouw;
- prefab beperkt je beslist niet in je wensen.
Alles-in-één
Een prefab aanbouw is een mooie toevoeging aan je bedrijf of huis. Dat moet geen vlag op een modderschip gaan worden, natuurlijk. Gelukkig zijn de aanbieders van een prefab aanbouw in staat om bijna alle materialen toe te passen zodat de uitstraling van je woning goed wordt gekopieerd. Verder krijgt het binnenwerk vorm door de normale materialen: gips, stucwerk, buizen en bekabeling voor elektra, cv, het is maar net wat je in je prefab aanbouw nodig hebt.
Enorme bandbreedte
Prijzen variëren veelal van 15.000 euro tot 30.000 euro, afhankelijk ook van de gekozen luxe opties. En of er heipalen nodig zijn, hoe het timmerwerk moet worden afgewerkt en wie de doorbraak van de woning voor haar rekening neemt. Voor de handige doe-het-zelver valt er veel te besparen bij de aanschaf van een prefab aanbouw. Geef in je offertes dan ook aan wat onze specialisten exact moeten gaan leveren.