Prefabbedrijf

Ma - Vr van 8.30 tot 17.30

Prefab daken doen het goed

En dan komen ze met je dak aanrijden, alle elementen vaak netjes en veilig in krimpfolie verpakt. Deze hoed of pet van je woning of bedrijfsgebouw is snel op de muren gezet en supersnel gemonteerd. En de tengels en panlatten zijn al in de fabriek bevestigd zodat de dakdekker er meteen met de pannen achteraan kan. Volgens het prefab-idee is in de fabriek ook al minutieus rekening gehouden met uitsparingen voor bijvoorbeeld dakkapellen.

Ook voor jouw situatie mogelijk

Oorspronkelijk werden prefab daken toegepast bij nieuwbouw. Door automatisering zijn ze nu ook zeer interessant bij renovatie. Bij de afwerking van prefab daken heb je na verwijdering van je oude dak, snel een nieuw exemplaar op je muren staan. Brandveilig en geluidsisolerend omdat prefab daken gevuld worden met minerale wol.

Van krap naar royaal bemeten

Denk je aan totale dakrenovatie? Of wordt het nieuwbouw? In elk geval gaat er één enorm voordeel tellen als je voor prefab daken kiest. En dat is ruimte winnen! Bij een normaal dak vreet de onderconstructie met gordingen veel ruimte. Die gordingsbalken laten je snel 25 centimeter aan alle zijden verliezen. Bij prefab daken hoeft zo’n onderconstructie niet. De constructieve onderdelen zijn namelijk volledig in het nieuwe dak opgenomen. Nog een paar voordelen:

 • snelle montage;
 • sterk isolerend;
 • secuur in elkaar gezet onder ideale fabrieksomstandigheden;
 • hergebruik bestaande dakpannen mogelijk.
prefab dak

Mogelijkheden

Prefab daken zijn dus vooraf in de fabriek zoveel mogelijk al in elkaar gezet. Er is echter beslist niet één standaard dak. Prefab daken kunnen in nogal wat soorten worden toegepast, zoals:

 • zadeldaken
 • zadeldaken met wolfseinden
 • schilddaken
 • lessenaarsdaken
 • tentdaken
 • mansardedaken
 • aangeklopte daken

Zware dakwerk, lichte dakwerk…

Prefab daken kunnen uit diverse soorten materialen bestaan. Zoals beton. Betonnen dak elementen kunnen grote overspanningen bereiken. Door slanke doorsneden toe te passen kan namelijk de gewichtsdruk beperkt blijven. Vaak worden echter hout en plaatwerk gebruikt en goede dak elementen zijn natuurlijk voorzien van het KOMO keurmerk. De aannemer weet welk materiaal geschikt is voor jouw type huis of bedrijf. En hij kan prefab daken naar keuze casco afwerken of compleet afwerken. Aan jou de keuze.

Al vanaf circa 750 euro per m2

Het lijkt niet niks om te besluiten voor prefab daken te kiezen. Wat moet dat wel niet kosten? Het is in elk geval stukken goedkoper dan je eigen huis verkopen en een woning kopen met net zoveel ruimte extra als de ruimte die je met een prefab dak gaat winnen. Hoeveel goedkoper? Dat hangt van de grootte van je dakopbouw af. Denk aan een prijs tussen circa 15.000 euro en 25.000 euro voor prefab daken. Door offertes aan te vragen krijg je betere richtprijzen.

Meer ruimte – beslist niet overbodig

Natuurlijk beperken prefab daken zich niet tot huizen. Vaak krijgt een schuur, een loods of een bijgebouw er met zo’n dak een fraai ogende en hellende verdieping er bij. Vanwege de goede isolatie is zo’n nieuwe ruimte ook ideaal als werkkamer, als extra logeerkamer of als hobbyruimte.

Prefab producten van Prefabbedrijf