Prefabbedrijf
Prefab carport, voorkeur boven garage of schuur
Garages zijn niet je ding. Alleen al dat gegraaf voor die fundamenten. Bovendien moet je al snel met de gemeente in de weer voor vergunningen. Een houten schuur brengt ook nogal wat verzuchtingen met zich mee. Altijd dat onderhoud, het zeeklimaat bijt zich er snel in vast. Dus maar weer de beitskwast in het blik gedoopt. Oplossing is dan toch de prefab autodak.
Naadloze prefabricage buiten de deur
Het blijft wonderlijk. Je rijdt ’s ochtends vanonder de open hemel naar je werk en als je in de namiddag terug komt, parkeer je je wagen onder je net bestelde prefab carport. Eén ding moet je een prefab carport nageven, hij staat er in een zucht, vaak binnen een dag! Dat komt natuurlijk omdat heel veel voorwerk al in de fabriek is gedaan. Daar worden de elementen al perfect gemonteerd en pasklaar gemaakt. En dat scheelt heel wat gedoe bij je thuis.
Beschermende huls voor je kostbare vervoer
Dat is dan ook meteen een van de grootste voordelen van een prefab autoluifel. Een kant en klare oplossing om in no time een overkapping voor je auto te hebben. Hoewel de andere voordelen er ook niet om liegen… Ook al is je prefab carport een ‘open’ constructie, regen, hagel, losgewaaide takken en andere ongeleide projectielen krijgen eigenlijk geen vat meer op je kilometervreter. Heerlijk ook om op winterochtenden niet meer zo lang ruiten te krabben!
Soorten prefab carports
De ene prefab carport is echt de andere niet. Je kunt kiezen uit nogal wat soorten. Maar eigenlijk allemaal verschillen ze dan in drie zaken:
- ophanging
- bedekking
- materiaal
Allereerst de ophanging. Wil je je prefab carport vrijstaand of juist aangebouwd? Bij vrijstaand heb je meer staanders nodig want je autoafdak kan dan niet leunen op een garage of schuur. Soms kun je van twee muren van je (bij)gebouwen gebruik maken zodat je geen dragende poten nodig hebt. Dan de bedekking. Heb je zo’n schitterende rietgedekte boerderij, dan is zelfs een rieten dak boven je auto geen gek idee. De gemiddelde prefab autodak heeft echter doorzichtige (dak)panelen die een fraai ruimtelijk effect geven. De derde zaak die telt is het materiaal waar de prefab autodak van is gemaakt. Een constructie van gegalvaniseerd staal of aluminium? Liever houten palen om het dak hoog te houden?
Keuzes bepalen de prijs
En wat moet een prefab carport dan eigenlijk kosten? Vier dingen zijn van belang omdat ze de prijs nogal bepalen: de materiaalkeuze, het formaat, het dak en de mate waarin je de klus wilt uitbesteden.
Check eerst even hoe je carport er qua looks uit moet zien. Tussen hout en aluminium zit een aardig prijsverschil. Dan de grootte van je parkeerparaplu. Het mag duidelijk zijn dat een prefab autoluifel van 8 m2 veel goedkoper is dan eentje van 30 m2. Hoewel je in die laatste natuurlijk wel meer dan een auto kunt stallen. Scooters, fietsen, de barbecue en tuinmeubilair zullen een droog plekje kunnen waarderen. Het dak is ook een kostenpost, zeker als je die heel esthetisch wilt (zoals een rietgedekt plafond voor je wagen). Tot slot kun je ook de elementen van een prefab carport laten aanvoeren en zelf als klusser de eindmontage uitvoeren. Dat scheelt snel honderden euro’s aan plaatsingskosten.
Prefab carport: welkome aanvulling op je huis
Het lijkt een ‘bijkomertje’ voor je woongenoegen, zo’n prefab carport. Totdat je er eentje hebt! Ooit al eens een barbecue in de regen zien vallen? Met een prefab autoluifel verregent je tuinfeestje niet. Altijd maar tegen die doorroestende kinderfietsen aangekeken? Hadden ze maar onder het dak van een prefab carport gestaan. Deze carport is daarnaast supersnel gemonteerd en goed voor jarenlang parkeerplezier. Wat je er aan uit wilt geven, kun je via goede offertes gaan bepalen.