Prefabbedrijf

Ma - Vr van 8.30 tot 17.30

Prefab badkamer: snel gemak voor groot badplezier

Je kent het wel. Je huis heeft twee zaken die wel eens aangepakt mogen worden, namelijk keuken en doucheruimte. Die laatste geeft misschien nog wel de meeste kopzorgen. Het puin, het lawaai, de vertragingen, enthousiast gekocht badmeubilair dat toch nét niet past (en wel duur was!). Dan maar de oude badkamer blijven benutten en zo nu en dan de paddenstoelen wegpoetsen. Of kies voor een prefab badkamer.

Houd bouwoverlast buiten de deur

De laatste tijd is een prefab badkamer echter het definitieve antwoord op de wekenlange bouwellende van de traditionele sanitaire plek. Prefab komt van prefabricage. Het geeft aan dat heel veel werk op de werkvloer in bedrijven al wordt voorbereid. In de fabriek monteren ze een groot aantal onderdelen van je badruimte tot elementen waarna deze bij je thuis sneller dan het licht in elkaar worden gezet. Absoluut waterdicht en schimmelvrij. Vooraf is al bekeken wat het gaat kosten en de ruimte die je hebt voor al je badkamerspullen blijkt perfect benut.

Ook de architect ziet het zitten

Zelfs kritische architecten kunnen er lyrisch over worden. Een prefab badkamer. Niet alleen tot vijf keer zo snel gemaakt als een gewoon badvertrek maar ook zo ingenieus ontworpen voor als je later nog bij je leidingwerk, elektra, afvoeren of ventilatie moet. Geen breek- en hakwerk bij de prefab badkamer. Architecten hebben ondervonden dat hun eisen en instructies geen enkel punt zijn voor de fabrikant van een prefab badkamer. Of het nu om een vrij sobere badderruimte gaat of om een high tech spa.

prefab badkamer

Prefab is niet hetzelfde als één stijl

Je eigen wensen bepalen eigenlijk het soort badkamer dat in voorbewerkte elementen door je voordeur naar binnen komt. Verreweg het meeste werk is al feilloos gedaan in de fabriek. Meestal heb je binnen een dag elke soort prefab badkamer in huis. Klaar voor een lekker bad, een heerlijke douche of krantenlezen op het toilet. De feitelijke montagekosten liggen lager dan bij traditioneel gebouwde badkamers. De puinzooi bij het bouwen van een nieuwe badkamer is in een dag weer verleden tijd. Hoeveel mooier kan je het krijgen?

Er zijn er nog steeds die denken dat een prefab badkamer iets is dat in eindeloze herhaling in flatgebouwen of grote hotels wordt neergezet. Dat klopt alleen als het gaat om de vlotte montage van alle elementen. Hoe het materiaal er uit moet zien, bepaal je zelf. Je hebt dus baat bij de efficiënte bouwmethode maar bepaalt zelf de uitstraling van je natte ruimte.

Besparende badkamers

De prijs van een prefab badkamer schommelt nogal. Sowieso betaal je al minder en heb je minder stress en ellende bij een prefab badkamer, in vergelijking met een traditioneel gebouwde, natte ruimte. Verder is het afhankelijk van je keuzes: een lichtgevend bubbelbad met muziek in je prefab badkamer kost gewoon meer dan een standaard bad. Voor een eenvoudige wasplaats moet je denken aan een richtprijs vanaf zo’n 3750 euro.

Bedrijven én particulieren varen er wel bij

Zowel hoteliers, woningbouwcoöperaties, bedrijven als ook particulieren genieten voordeel als ze kiezen voor de prefab badkamer. Kosten, in geld én vooral ook in tijd uitgedrukt, worden er mee bespaard. Het casco van een prefab badgelegenheid sluit ook bijna altijd problemen op de werkvloer uit. En je struikelt niet dagenlang over de hopen bouwmaterialen. Het is echt de moeite waard om je meer te gaan verdiepen in de voordelen. Die ook nog eens zo mooi kan worden als je zelf wilt! Tijd wellicht om eens offertes aan te gaan vragen.

Prefab producten van Prefabbedrijf