Dakkapel plaatsen? Dit zijn de kosten

Het toevoegen van een dakkapel aan je huis kan een waardevolle investering zijn, waardoor je niet alleen meer ruimte creëert, maar ook de waarde van je woning verhoogt. Maar wat zijn de kosten die gepaard gaan met het plaatsen van een dakkapel? Gemiddeld kun je een dakkapel kopen vanaf €3.000,-. Voor deze prijs heb je een houten dakkapel.

In deze blog bekijken we de prijzen en factoren die van invloed zijn op de kosten van een dakkapel.

Wat kost een dakkapel?

De kosten voor het plaatsen van een dakkapel variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het materiaal, de grootte, de afwerking en of je kiest voor een prefab dakkapel of een op maat gemaakte dakkapel. Een houten prefab dakkapel begint met een prijs van €3.000,-. Een zinken dakkapel is daarentegen een stuk duurder met een prijs vanaf €4.500,-.

Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde prijzen voor verschillende materialen en typen dakkapellen.

Dakkapel prijs 2024

MateriaalPrefab dakkapel
HoutVanaf €3.000,-
KunststofVanaf €3.800,-
ZinkVanaf €4.500,-
PolyesterVanaf €4.500,-

Meer weten over de prijzen van een dakkapel? Op kampmanbv.nl vind je meer informatie over dakkapellen en de prijzen ervan.

Opbouw prijzen dakkapel

De kosten van een dakkapel worden beïnvloed door verschillende factoren, zoals he type dakkapel en de grootte ervan. Hoe groter het dakkapel, hoe hoger de kosten zullen zijn. Ook heeft het materiaal invloed op de prijs, net zoals de afwerking. 

Type en grootte: de grootte en het type dakkapel dat je kiest, hebben een grote invloed op de kosten. Een grotere dakkapel zal meer materiaal en arbeid vereisen en dus duurder zijn dan een kleinere dakkapel.

Materiaal: zoals te zien is in de prijstabel, variëren de kosten afhankelijk van het materiaal van de dakkapel. Hout is over het algemeen de goedkoopste optie, terwijl polyester en zink duurder kunnen zijn.

Plat dak of schuin dak: een dakkapel met een plat dak kan goedkoper zijn dan een dakkapel met een schuin dak vanwege de complexiteit van de constructie.

Afwerking: extra afwerkingen zoals dakramen, rolluiken, of speciale dakpannen kunnen de kosten van een dakkapel verhogen.

Laat een reactie achter